1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pasta arrabbiata (duivelse pasta)

pasta arrabbiata (duivelse pasta)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-11-2005

Ingrediënten 4 personen


5 el olijfolie450 gr pruimtomaten, in stukjeszout en peper 1,5 dl droge witte wijn1 el puree van zongedroogde tomaten2 verse rode pepers2 tenen knoflook fijngesneden350 g pasta b.v. penne4 el verse bladpeterselie, fijngesnedenzout en pepergeschaafde krullen pecorino, voor de garnering.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de saus.
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan tot de olie begint te dampen. Voeg de tomaten toe en laat op hoog vuur 2-3 minuten bakken.Zet het vuur laag en laat ca. 20 minuten zacht pruttelen en gaar worden. Breng op smaak met zout en peper, pureer het mengsel in een zeef of keukenmachine en doe het in een schone steelpan.
Voeg de wijn, tomatenpuree, de hele spaanse pepers en de knoflook aan de saus toe. Draai het vuur laag en laat het zachtjes sudderen.
Breng intussen water met wat zout in een ruime pan aan de kook.Voeg de pasta toe, breng opnieuw aan de kook en laat volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
Verwijder intussen de pepers uit de saus en proef. Als de saus niet scherp genoeg is, snijd U een of beide pepers fijn en doet ze terug in de pan. voeg naar smaak zout en de helft van de peterselie toe.
Giet de pasta af en doe hem in een warme schaal. Meng de saus erdoor, bestrooi met de rest van de peterselie en de pecorino- of parmezaanse kaas krullen en dien direct op.

Serveertip

Doe er een italiaans gekruid beenhammetje bij en lekker warm stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria1205


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria1205
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top