1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone

In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-11-2005

Ingrediënten


500 g verse kersen zonder pit

4 eetlepels rode port 4 eetlepels fijne kristalsuiker 1 zakje gepelde pistachenoten (55 g)

1 citroen 1 limoen 125 ml slagroom- 1/2 bakje mascarpone (a 250 g)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kersen marineren in port en 2 el suiker. In droge koekenpan pistachenootjes licht roosteren. Laten afkoelen en nootjes fijnhakken. Citroen en limoen schoonboenen en schillen raspen. Limoen uitpersen.

Bereidingswijze

In kom slagroom opkloppen met 2 el suiker. Mascarpone losroeren met rasp en limoensap. Slagroom erdoor mengen en eventueel extra suiker toevoegen. Kersen met port over vier coupes verdelen. Mascarpone erop scheppen en pistachenootjes erover strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top