superzachte schouderkarbonades

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2005

schouderkarbonades in een stoofpotje, super lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 schouderkarbonades
peper en zout
bloem
braadboter
2 uien grof gesnipperd
2 tenen knoflook
4 tomaten in vieren gesneden, pitjes eruit
1 glas witte wijn
1/2 l kippenbouillon
1 potje boursin culinair
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 559,78 kcal
Koolhydraten 11,07 g
Eiwitten 38,14 g
Vetten 37,27 g

Bereidingswijze

Wrijf de karbonaden in met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de karbonades rondom bruin in 2-3 minuten. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de uien glazig. Blus ze af met de witte wijn en laat alles inkoken. Doe nu de kwarten tomaten in de pan en laat die even meebakken. Giet de bouillon erover en het potje boursin. Roer alles goed door. De karbonades kunnen weer in de pan (maak dat ze \'onder\' staan) en laat het geheel 2-3 uur sudderen. De karbonades zijn nu super zacht.

Serveertip

Eten met allerlei soorten groenten en aardappelen.
Tip: vries de overgebleven saus in en serveer die een keer met spaghetti.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Kaatje2013 avatar
Kaatje2013 15-01-2021

Heerlijk recept, we hebben genoten! Dank voor het delen

magdas avatar
magdas 26-09-2011

Hallo Berti, Ze waren heerlijk zacht, zoals beloofd was. Ik heb nog veel saus over, morgen saus pureren, paddestoelen opbakken en dan hebben we een heerlijke soep. Bedankt voor het recept. Groetjes, Magda

ggiea avatar
ggiea 01-08-2009

Hoi Berti, ik heb je recept meegenomen, lijkt me zalig. groeten Agnes

professoroud avatar
professoroud 07-02-2008

Hallo Berti, Ik heb je recept meegenomen. Lijkt me heerlijk en ga ik dus binnenkort maken. Ik vin je entreegedicht erg mooi, hoop dat je het goed vindt dat ik dat ook meeneem. Ga je favoriet zetten. Ben blij geworden van je pagina Bedankt!! Groetjes, Jos

ndewitb avatar
ndewitb 06-03-2007

Neem het recept mee hoor, lijkt me heerlijk. Dank je wel, ga ze gauw eens uitproberen. Laat je zeker weten hoe ze smaakten.

novemberrain18 avatar
novemberrain18 26-05-2006

BESTE BERTI ZE WAREN GODDELIJK, IK HEB ZE NOG EEN BEETJE MET CHILIPEPERS PITTIG GEMAAKT EN IK HAD GEEN WIJN IN HUIS DUS IK HAD EEN 1/2 GLAS RODE BALSAMICO AZIJN EN IETS MEER BOUILLON TOEGEVOEGD.....MMMMMMM HEEEEEEEERLIJK, IK HEB HEEL WAT SAUS OVER MORGEN GA IK WAT GEHAKTBALLEN MAKEN EN SPAGHETTI. NOGMAALS BEDANKT BERTI!!!! GROETJES INES

novemberrain18 avatar
novemberrain18 25-05-2006

Heerlijk, Bedankt! groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten