1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Zeekraal
  5. Mierikswortelmousse met paling

Mierikswortelmousse met paling

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2005

Ingrediënten 4 personen


2 blaadjes witte gelatine
sap van een halve citroen
150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
2-2? eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
125 ml slagroom
zout
versgemalen zwarte peper
1 kleine trostomaat
150 g gerookte paling
4 toefjes zeekraal of waterkers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets vocht en 1 eetlepel citroensap in een glas. Verwarm de gelatine 15-20 seconden op vol vermogen in de magnetron en laat de gelatine smelten, los de gelatine al roerende op in het vocht.

Meng in een kom het gelatinemengsel door de yoghurt. Roer ook de mierikswortel erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het yoghurtmengsel. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Verdeel de mousse over vier rechte glazen (inhoud ca. 200 ml) en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.

Bereidingswijze

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de paling in stukjes van 2-3 cm en meng ze met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak.

Schep in elk glas een bergje paling op de mousse en garneer met de reepjes tomaat en zeekraal. Lekker met lange repen vers geroosterd brood.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

In kleine borrelglaasjes is dit gerechtje een lekkere amuse of borrelhapje, snijd de paling dan in smalle reepjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top