1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. lamsstoofpot met abrikozen en pistachenoten

lamsstoofpot met abrikozen en pistachenoten

Door: kramer1274

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2005

Ingrediënten 4 personen



600-700 gram lamslappen in dobbelstenen
2-3 el lamsvleeskruiden
1 grote of 2 uien
35 gram boter of margarine
1 glas witte wijn
1 kaneelstokje van 4-5 cm (of 1 tl kaneelpoeder)
150 gr gedroogde (gewelde) abrikozen
2 tl maizena
25 gr gepelde pistachenoten












Heerlijk met rijst of couscous en courgettes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi het lamsvlees met lamsvleeskruiden en wrijf ze in. pel en snipper de ui.

verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. bak de snippers ui een minuut mee. Schenk de wijn en 2 dl warm water in de pan. voeg het kaneelstokje toe.
laat het vlees met een deksel op de pan in ca. 45 minuten gaar sudderen

oer de abrikozen door het stoofvocht en laat ze de laatste 20 minuten meepruttelen.
Verwijder het kaneelstokje. roer de maizena met 3 lepels water glad en bind hiermee het stoofvocht. breng op smaak met lamsvleeskruiden. strooi de pistachenoten over het gerecht.

Serveertip

Stukken courgette kunnen ook 15 minuten meegestoofd worden.
vervang pistachenoten door 2 eetlepels gesnipperde koriander(beide is ook erg lekker).

er zijn gedroogde abrikozen die meestal eerst geweekt worden en gedroogde abrikozen waarop gewelde abrikozen staat en die zo gegeten kunnen worden. in dit geval kunnen beide gebruikt worden. door meestoven worden ze zacht.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top