Tarte tatin met vijgen en walnoten

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
50 g roomboter -75 g suiker -8 verse vijgen -16 walnoten (of pecannoten) -2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen

Bereidingswijze

Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden.

Serveertip

Lekker met creme fraiche, dikke yoghurt of bolletje ijs.
Tip: wie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm, de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.
Wijnadvies: frisse, droge en krachtige ros?wijnen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten