1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte tatin
  6. Tarte tatin met vijgen en walnoten

Tarte tatin met vijgen en walnoten

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2005

Ingrediënten 10 personen


50 g roomboter -75 g suiker -8 verse vijgen -16 walnoten (of pecannoten) -2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid


Verder heb je nodig


Dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C. In taartvorm boter op laag vuur laten smelten. Suiker gelijkmatig in vorm strooien en op laag vuur in ca. 10 min. lichtbruin laten kleuren. Vijgen wassen, droogdeppen en halveren. In elke helft voorzichtig walnoot duwen. Besprenkelen met likeur. Vijgen met bolle kant naar beneden in taartvorm leggen

Bereidingswijze

Deegplakjes op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Deeg op vijgen leggen en deegrand tussen vorm en vijgen duwen. In midden van oven taart in ca. 20 min. gaarbakken. Direct uit oven platte schaal op vorm leggen, samen keren (oppassen voor hete karamel!) en taart op bord laten glijden.

Serveertip

Lekker met creme fraiche, dikke yoghurt of bolletje ijs.
Tip: wie elektrisch of met inductie kookt zou problemen kunnen ervaren met het karameliseren van de suiker in de taartvorm, de karamel kan ook prima eerst in een steelpannetje worden bereid.
Wijnadvies: frisse, droge en krachtige ros?wijnen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top