Mosselen in pikante saus

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2005

Mejillones en salsa picante

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo panklare mosselen

1 gesnipperde ui

3 eetlepels azijn

peterselie

bladselderij

zout

2 eetlepels mosterd

4 eetlepels mayonaise

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel sherry

worcestershiresaus

sojasaus

cayennepeper

4 eetlepels zoetzure paprikareepjes (uit een potje)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

eem een grote pan en breng hierin een laagje water, azijn, ui, peterselie, selderij en een beetje zout aan de kook. Zodra het kookt voegt u de mosselen toe en doet u de deksel op de pan. Laat het geheel op het hoogste vuur goed hard koken. Als alle schelpen open zijn giet u de schelpen in en vergiet. Haal met een fijne zeef de droognat uit het water en roer hier de mayonaise, mosterd, sherry en citroensap door.


Laat de paprika\'s uitlekken. Haal de mosselen uit de schelpen, als de schelpen niet open zijn gegaan moet u deze weggooien.

Serveertip

Schep de mosselen en de paprika\'s door de saus en voeg na smaak sojasaus of worcestershiresaus toe. Voeg ook een klein beetje cayennepeper toe.


Garneer het gerecht met een paar mosselschelpen en geroosterd brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten