1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Saus
  5. Mosselen in pikante saus

Mosselen in pikante saus

Door: flevo_polder

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kilo panklare mosselen
1 gesnipperde ui
3 eetlepels azijn
peterselie
bladselderij
zout
2 eetlepels mosterd
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sherry
worcestershiresaus
sojasaus
cayennepeper
4 eetlepels zoetzure paprikareepjes (uit een potje)



Mejillones en salsa picante

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eem een grote pan en breng hierin een laagje water, azijn, ui, peterselie, selderij en een beetje zout aan de kook. Zodra het kookt voegt u de mosselen toe en doet u de deksel op de pan. Laat het geheel op het hoogste vuur goed hard koken. Als alle schelpen open zijn giet u de schelpen in en vergiet. Haal met een fijne zeef de droognat uit het water en roer hier de mayonaise, mosterd, sherry en citroensap door.

Laat de paprika's uitlekken. Haal de mosselen uit de schelpen, als de schelpen niet open zijn gegaan moet u deze weggooien.

Serveertip

Schep de mosselen en de paprika's door de saus en voeg na smaak sojasaus of worcestershiresaus toe. Voeg ook een klein beetje cayennepeper toe.

Garneer het gerecht met een paar mosselschelpen en geroosterd brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flevo_polder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top