Stoofschotel van zeepaling

  • Frans, Ovenschotel
  • 10-20 min.

Een makkelijke en pittige ovenschotel !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-500 g rijpe tomaten gepeld
-1 el olijfolie
-1 el tomatenpuree
-2 tenen knoflook uit de knijper
-1/2 th lepel geraspte nootmuskaat
-1,5 dl droge witte wijn
-1 groene paprika (fijn gesneden)
-3 el fijngehakte peterselie
-zout en peper
-4 moten zeepaling van 250 g elk
-4 sneetjes stokbrood
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-hak de tomaten grof en doe ze met de olie, knoflook en tomatenpuree, nootmuskaat en wijn in een grote schaal en zet deze 8-10 min in de magnetron op de hoogste stand, tot de saus iets is ingekookt (regelmatig omroeren)

Bereidingswijze

-paprika erbij doen en nog 2 min op de hoogste stand, tot deze zacht is
-de helft van de peterselie erbij doen en kruiden met zout en peper
-schep de helft van de saus in een ondiepe schaal en leg de moten vis erop
-afdekken met de rest van de saus en afgedekt 7 min in de magnetron op de hoogste stand zetten; tot de vis zacht is

Serveertip

bestrooi 4 geroosterde stukken stokbrood met de rest van de peterselie en leg ze op de vis en serveer meteen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten