Stoofschotel van zeepaling
- Frans, Ovenschotel
- 10-20 min.
Een makkelijke en pittige ovenschotel !
Ingrediënten 4 personen
-500 g rijpe tomaten gepeld-1 el olijfolie
-1 el tomatenpuree
-2 tenen knoflook uit de knijper
-1/2 th lepel geraspte nootmuskaat
-1,5 dl droge witte wijn
-1 groene paprika (fijn gesneden)
-3 el fijngehakte peterselie
-zout en peper
-4 moten zeepaling van 250 g elk
-4 sneetjes stokbrood
Voorbereiding
-hak de tomaten grof en doe ze met de olie, knoflook en tomatenpuree, nootmuskaat en wijn in een grote schaal en zet deze 8-10 min in de magnetron op de hoogste stand, tot de saus iets is ingekookt (regelmatig omroeren)
Bereidingswijze
-paprika erbij doen en nog 2 min op de hoogste stand, tot deze zacht is
-de helft van de peterselie erbij doen en kruiden met zout en peper
-schep de helft van de saus in een ondiepe schaal en leg de moten vis erop
-afdekken met de rest van de saus en afgedekt 7 min in de magnetron op de hoogste stand zetten; tot de vis zacht is
Serveertip
bestrooi 4 geroosterde stukken stokbrood met de rest van de peterselie en leg ze op de vis en serveer meteen