Baklava met banaan en pistachevulling

  • Turks, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2005

lekkerrrrrr nagerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g filodeeg
2 bakbananen
1 dl vloeibare honing

Pistachevulling :

150 g groene pistaches
75 g marsepein
een scheutje Amaretto
4 bolletjes vanille-ijs
1 dl ongesuikerde yoghurt

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De pistachevulling bereiden. Groene pistaches met marsepein en een scheut Amaretto tot een zachte massa mixen.

Bereidingswijze

Het Griekse filodeeg in rechthoekjes snijden en een vijftal blaadjes op elkaar leggen. Besprenkelen met honing. Vier van deze stapeltjes maken en er een gedeelte van de pistachevulling over verdelen. Opnieuw beleggen met rechthoekjes filodeeg en afdekken met plakjes bakbanaan. Deze handelingen herhalen tot er bladerdeeg torentjes ontstaan van vijf centimeters hoog. De baklava een half uur bakken in een oven van 180 graden.

Serveertip

Opdienen met vanille-ijs en ongesuikerde yoghurt.

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 09-04-2011

lijkt me lekker, ik neem het mee, had van deze variant nog niet gehoord groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten