mosselen uit de wok
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
dit recept heb ik van mijn schoonzus,is om je vingers bij af te likken. ik mag mijn man hier zelfs \'s nachts voor wakker maken!!!!!!!!!!
Ingrediënten 2 personen
2 kilo mosselen,(rode)uien,een paar knoflookteentjes,mosselkruiden(silvo),bakje gerookte spekjes, (mossel)soepgroenten,witten wijn, slagroom,kuipje kruidenkaas,donker afbak(stok)brood.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2401,78 kcal |
Koolhydraten | 156,72 g |
Eiwitten | 205,38 g |
Vetten | 100,36 g |
Benodigdheden
wok
Voorbereiding
uien pellen en in stukken snijden,knoflook in kleine stukjes snijden. oven voorverwarmen voor het brood.mosselen afspoelen.
Bereidingswijze
in wok (olijf)olie verhitten , ui, spekjes en knoflook bakken , groente toevoegen even op hoog vuur aanbakken, dan mosselkruiden en witte wijn toevoegen. mosselen erbij doen en op hoog vuur blijven \"wokken\"totdat alle mosselen open en gaar zijn.mosselen met schuimspaan uit de wok halen.slagroom en kruidenkaas bij het overgebleven vocht in de wok doen en koken tot het ietwat ingedikt is. daarna mosselen er weer bij doen en roeren totdat alles weer goed warm is. pan op tafel en met inmiddels afgebakte brood heeeeeeerlijk opeten.hoeft dus geen sausjes bij, brood kan in roomvocht gedipt worden.