Everzwijn stoofvlees

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2005

Zalig wildrecept !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 kg everzwijnvlees van de bil of de schouder (in blokjes van 3 cm)
-2 wortelen
-1 prei
-3 selderij stengels
-2 uien
-4 knoflooktenen
-laurier, rozemarijn en tijm
-3 liter rode wijn (bordeaux)
-boter
-water
-2 el bloem
-10 el suiker
-2 dl rode wijnazijn
-2 el tomatenpuree
-peper en zout
-4 el gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-snij de groenten in stukken en hak de kruiden fijn
-marineer het vlees in de wijn met de groenten en de kruiden en laat 1 nacht intrekken
-laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade

Bereidingswijze

-bak het vlees in een grote pan rondom mooi bruin aan en doe het dan in een ruime kookpot
-blus de pan met water en voeg de jus bij het vlees
-overstrooi met de bloem en overgiet met de marinade
-voeg suiker, rodewijnazijn en tomatenpuree toe en laat zachtjes circa 2 uur pruttelen
-haal het vlees uit de saus en giet de saus door een zeef
-de saus terug bij het vlees doen

Serveertip

geef er aardappelpuree of knolselderpuree bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 15-09-2018

3 liter is echt veel te veel. Ik zou beginnen met 1 liter en dan aanvullen met bouillon. Maar dat is mijn bescheiden mening.....

marcdepester avatar
marcdepester 14-09-2018

na 2 uur pruttelen is de wijn gereduceerd Erik ! Je kan uiteraard met minder wijn marineren en laten pruttelen, maar dan loop je het risico dat alles gaat uitdrogen door de verdamping van het pruttelen

Erik_Schroder710 avatar
Erik_Schroder710 14-09-2018

3 liter rode wijn?? dat lijkt wel erg veel voor een kilo vlees

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten