Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Stoofvlees
  6. Everzwijn stoofvlees

Everzwijn stoofvlees

Door: marcdepester

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2005

Ingrediënten 4 personen


-1 kg everzwijnvlees van de bil of de schouder (in blokjes van 3 cm)
-2 wortelen
-1 prei
-3 selderij stengels
-2 uien
-4 knoflooktenen
-laurier, rozemarijn en tijm
-3 liter rode wijn (bordeaux)
-boter
-water
-2 el bloem
-10 el suiker
-2 dl rode wijnazijn
-2 el tomatenpuree
-peper en zout
-4 el gehakte peterselie



Zalig wildrecept !

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de groenten in stukken en hak de kruiden fijn
-marineer het vlees in de wijn met de groenten en de kruiden en laat 1 nacht intrekken
-laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade

Bereidingswijze

-bak het vlees in een grote pan rondom mooi bruin aan en doe het dan in een ruime kookpot
-blus de pan met water en voeg de jus bij het vlees
-overstrooi met de bloem en overgiet met de marinade
-voeg suiker, rodewijnazijn en tomatenpuree toe en laat zachtjes circa 2 uur pruttelen
-haal het vlees uit de saus en giet de saus door een zeef
-de saus terug bij het vlees doen

Serveertip

Geef er aardappelpuree of knolselderpuree bij



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top