1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Wijngaardslakken met knoflook en Pastis

Wijngaardslakken met knoflook en Pastis

Door: marcdepester

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2005

Ingrediënten 4 personen


-4 knoflooktenen (in fijne stukjes gesneden)
-1 venkelknol (in kleine blokjes)
-24 wijngaardslakken
-olijfolie
-8 el water
-4 el Pastis
-100 g boter
-1 bosje platte peterselie



Bangelijk lekker feestelijk voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

-stoof de venkel en de knoflook aan in wat olijfolie
-na 4 min de wijngaardslakken toevoegen

Bereidingswijze

-na 4 min blussen met het water en de pastis
-opwerken met de boter tot een gladde saus
-hak de helft van de peterselie fijn en voeg aan de saus toe
*frituur de rest van peterselieblaadjes op 180?C

Serveertip

*de wijngaardslakken verdelen in 4 diepe borden en versier met de gefrituurde peterselie
*geef er geroosterd bruin brood bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top