Mexicaanse stoofschotel van pompoen en bonen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Dit is een erg pittige stoofpot, een erg voedzaam gerecht dat we serveren met volkorenbrood....CARAMBA !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-50 g reuzel
-1 grote ui (grof gehakt)
-1 kg pompoen (geschild, ontzaad en in grove dobbelstenen)
-2 rode paprika\'s (ontzaad en in reepjes)
-1 blik (440 g) rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
-1 blik (440 g) kievitsbonen afgespoeld en uitgelekt
-2 vleestomaten of 1 blik van 440 g tomatenblokjes
-4 Spaanse pepers (geblancheerd en ontzaad en fijn gehakt)
-4 tenen knoflook
-zout en vers gemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-verhit de reuzel of spekvet in een grote pan en fruit de ui glazig

Bereidingswijze

-voeg pompoen erbij en roer 5 min zodat alles bedekt is met een laagje vet
-voeg de paprika\'s erbij en roer nog eens 5 min
-roer de andere ingredi?nten erdoor en pers de knoflook erover
-deksel op de pan en op een zacht vuur gaar koken in 20 ? 30 min

Serveertip

warm serveren

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten