Mexicaanse stoofschotel van pompoen en bonen
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit is een erg pittige stoofpot, een erg voedzaam gerecht dat we serveren met volkorenbrood....CARAMBA !!!!
Ingrediënten 4 recipe.people
-50 g reuzel-1 grote ui (grof gehakt)
-1 kg pompoen (geschild, ontzaad en in grove dobbelstenen)
-2 rode paprika\'s (ontzaad en in reepjes)
-1 blik (440 g) rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
-1 blik (440 g) kievitsbonen afgespoeld en uitgelekt
-2 vleestomaten of 1 blik van 440 g tomatenblokjes
-4 Spaanse pepers (geblancheerd en ontzaad en fijn gehakt)
-4 tenen knoflook
-zout en vers gemalen peper
Voorbereiding
-verhit de reuzel of spekvet in een grote pan en fruit de ui glazig
Bereidingswijze
-voeg pompoen erbij en roer 5 min zodat alles bedekt is met een laagje vet
-voeg de paprika\'s erbij en roer nog eens 5 min
-roer de andere ingredi?nten erdoor en pers de knoflook erover
-deksel op de pan en op een zacht vuur gaar koken in 20 ? 30 min
Serveertip
warm serveren