zalmbonbon

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2005

gerookte zalm met zalmmousse met een bodempje witlof

Deel dit recept

Ingrediënten
1 groot blik zalm
5 blaadjes gilatine
zalmnat uit blik en 1 dl heet water
scheutje ketup
1 theelepel citroensap
beetje peper
mayonaise
creme fraiche
witlof
dille-mosterdsaus
kommetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender
cakeblik bedekt met plastic folie

Voorbereiding

plasicfolie in kommetjes doen dan met
gerooktezalm bedekken iets over laten hangen
witlof in kleine smalle reepjes snijden en mengen met de mosterd dille saus niet te veel

Bereidingswijze

zalm graatloos in blender doen
gilatine weken in koud water uitknijpen
zalmnat met 1dl heetwater op klein vuur, gelatine erbij
in blender waar de zalm al in is de mayonaise bij doen de ketup de creme fraiche een paar druppels citroen en peper naar smaak en voeg dan de zalmnat er bij mengenin de blender dan in bakvorm doen
afdekken met platic folie opstijven in koelkast tot stevig.
dan de zalmmousse in de kommetjes doen bedekken met de witlof afdekken met gerookte zalm.

Serveertip

bord met wat rucalasla zalmbonbon erop storten garneren met een takje dille
bijserveren een diagonaal gesneden toast
Je kan ook de hele zalmmousse op een bord storten garneren met garnalen en gerookte zalm en dan serveren bij een brunch of buffet met stokbrood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

staerencarine avatar
staerencarine 17-11-2005

Dank je,neem het mee.groetjes Carine.

elsa_h avatar
elsa_h 16-11-2005

dit heb ik even meegenomen lijkt me erg lekker gr Yvonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten