Kip-quesadilla-schotel
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: \"Koken & genieten\"
Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika\'s in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla\'s, 150 g kleine champignons in stukjes.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 756,75 kcal |
Koolhydraten | 53,07 g |
Eiwitten | 51,69 g |
Vetten | 36,08 g |
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 ? (elektrisch), 175 ? (hetelucht) of stand 3 (gas).
Bereidingswijze
Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en braad de kip rondom bruin. Breng het vlees op smaak met zout en peper en haal uit de pan. Braad vervolgens de knoflook, de groenten in het braadvet aan en breng eveneens op smaak met P & Z. Verhit de melk en de creme fraiche in een andere pan. Rasp de kaas grof en smelt deze in de saus. Maak hem lekker pittig met het paprikapoeder en het chilipoeder. Doe de helft van de saus bij het vlees en de groenten. Verwarm de tortilla\'s ongeveer 2 min in de voorverwarmde oven. Vul daarna elke tortilla met een deel van het vleesmengsel. Rol ze losjes op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Giet de rest van de overgebleven saus over de tortilla\'s. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Bak de schotel in 20 min goudbruin. Smakelijk!