1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Kip-quesadilla-schotel

Kip-quesadilla-schotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2005

Ingrediënten 4 personen


500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika's in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla's, 150 g kleine champignons in stukjes.


Add to JUMBO shopping list


Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ? (elektrisch), 175 ? (hetelucht) of stand 3 (gas).

Bereidingswijze

Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en braad de kip rondom bruin. Breng het vlees op smaak met zout en peper en haal uit de pan. Braad vervolgens de knoflook, de groenten in het braadvet aan en breng eveneens op smaak met P & Z. Verhit de melk en de creme fraiche in een andere pan. Rasp de kaas grof en smelt deze in de saus. Maak hem lekker pittig met het paprikapoeder en het chilipoeder. Doe de helft van de saus bij het vlees en de groenten. Verwarm de tortilla's ongeveer 2 min in de voorverwarmde oven. Vul daarna elke tortilla met een deel van het vleesmengsel. Rol ze losjes op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Giet de rest van de overgebleven saus over de tortilla's. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Bak de schotel in 20 min goudbruin. Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top