Coquilles met gekarameliseerde witlof en beurre noisette

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2005

Een voorgerecht met een Italiaans accentje van het exclusieve restaurant Sorrel in Londen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 eetl olijfolie
* scheutje olijfolie om coquilles te bakken
* 4 struikjes witlof
* zout en peper
* 1 eetl.suiker
* 200 gr. roomboter
* 1 citroen
* 2 eetl. kappertjes, klein, uitgelekt
* 12-16 verse coquilles, afhankelijk van maat
* 12 plakjes pancetta ( of ontbijtspek)
* 8 verse blaadjes salie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 860,71 kcal
Koolhydraten 9,23 g
Eiwitten 24,60 g
Vetten 79,94 g
Benodigdheden
Koekenpannen - sauspan - oven om warm te houden

Voorbereiding

Maak de witlof schoon en snijd in de lengte door.
Haal de coraal van de coquilles (dit wordt niet meer gebruikt)
Pers de citroen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de halve struikjes witlof toe en bestrooi ze met zout en peper, daarna met de suiker. Bak zachtjes op een laag vuur, draai geregeld om, tot de witlof zacht en in zijn geheel gebruind is. Haal van het vuur maar houd warm.
Verhit de boter in een sauspan tot hij licht (nootkleurig) bruin is en licht schuimt.Voeg het sap van de citroen toe en de kappertjes. Roer, laat 1 minuut koken en zet opzij.
Verwarm een koekenpan tot hij erg heet is, doe er een scheutje olijfolie in en dan de coquilles. Sauteer tot ze goudbruin en ondoorzichtig zijn, dit duurt 2 - 3 minuten. Pas op dat je ze niet te lang bakt!
Haal met een lepel uit de pan en zet opzij.
Doe de pancetta en de salie in de pan en bak knapperig.

Serveertip

Maak met 2 halve struikjes witlof een kruis op elk voorverwarmd bord, leg 3-4 coquilles per persoon rond de witlof en leg de knapperige pancetta en salie er boven op. Giet de kappertjes-botersaus over en naast de witlof/coquilles en serveer meteen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jocucina avatar
jocucina 16-11-2005

Lijkt mij heerlijk, meegenomen. Gr. Joke

vliliane avatar
vliliane 15-11-2005

dit neem ik van je mee,bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten