1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Rollade
  6. Rollade met tonijnsaus, balsamicosiroop en tuinkers

Rollade met tonijnsaus, balsamicosiroop en tuinkers

  • Mediterraan, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2005

Ingrediënten 4 personen


Rollade van ca. 800 g (kalfsfricandeau is nog beter)
Tijm, rozemarijn, laurier, peper, zeezout
Boter
Blikje tonijn
1 dl room
1 tl mosterd
1-2 tl citroensap
1 dl balsamico azijn
1 bakje tuinkers


Verder heb je nodig


Braadpan met dikke bodem
Vleessnijmachine of zeer scherp mes
Spuitzak
Schaar
Pipet of iets waarmee je makkelijk een bord kunt bedruppelen (ik gebruikte kegelvormpjes met een kleine opening)

Rollade met tonijnsaus, balsamicosiroop en tuinkers
Rollade met tonijnsaus, balsamicosiroop en tuinkers

Hiermee maak je indruk: rolladeplakjes met tuinkers, tonijnsaus en balsamicosiroop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dep de rollade droog met keukenpapier, maal er peper en zout over. Braad aan op hoog vuur in ruim boter. Voeg rozemarijn en tijm toe en zet het vuur laag. Laat ca. drie kwartier sudderen of zet de rollade een klein uur op 160 graden in de oven.
Laat een blikje tonijn (op olie) uitlekken en meng met 1 dl room. Pureer en breng op smaak met mosterd, citroensap, peper en zout.
Meng voor de balsamicosiroop de suiker met een kleine hoeveelheid water, laat karamelliseren en blus af met balsamicoazijn. (Dit kan een harde klomp worden maar als je op laag vuur blijft roeren wordt deze vanzelf weer vloeibaar). Laat inkoken tot stroopdikte. (dit gedeelte kun je helemaal overslaan als je balsamicocrème gebruikt).

Bereidingswijze

Laat de rollade 10 min afkoelen en snijd met de vleesmachine in dunne plakjes. Met een scherp mes is het handig om de rollade even aan te laten vriezen en dan zo dun mogelijke plakjes te snijden.

Leg rolladeplakjes de rolladeplakjes in de lengte op een (liefst vierkant) bord en knip de tuinkers erboven. Lepel de tonijnsaus in de spuitzak en spuit een streep naast het vlees. Druppel de balsamciosiroop aan de andere kant van het vlees.

Serveertip

Lekker met bruschetta.

Bron

Aangepaste versie van Jeremy Vermolen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top