Mosselsoep
- Internationaal, Soep
- 20-30 min.
Als ik gekookte mosseltjes over heb maak ik er een pittig soepje van
Ingrediënten 2 personen
de overschot van de mosselen(of vers = 1kg voor 4 pers)het kookvocht en de groenten van de gekookte mosselen (bij mij heel veel ui en groene selder, sommigen doen er andere groenten bij= kwestie van smaak.
een blik tomaten--cayennepeper--thym--oregano--twee teentjes look
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 737,77 kcal |
Koolhydraten | 54,00 g |
Eiwitten | 90,24 g |
Vetten | 16,49 g |
Benodigdheden
Vermits wij juist mosselen gegeten hebben vries ik deze soep in voor een andere keer.
Voorbereiding
De mosselen uit de pot nemen en ontdoen van de schelpen.
Met een visspaan de groenten uit het kookvocht scheppen.
Het kookvocht zeven (bv door een keukenhanddoek omwille van het zand)
Bereidingswijze
Het kookvocht terug in de pot-- indien te weinig een visbouillonblokje oplossen in heet water en bijvoegen--
De groenten toevoegen--peper--gesnipperde look (of lookpoeder)--thym--oregano--
de tomaten in stukjes snijden (of een blik gehakte tomaten nemen)
Een kwartiertje laten koken-- mosseltjes bijvoegen--niet meer laten koken,want dan worden de mosselen taai
Serveertip
Deze soep is lekker met een stukje geroosterd brood met rouille of lookmayonaise.Je kan ook broodkorstjes mer looksmaak toevoegen aan de soep en een beetje parmezaan