Mosselsoep

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.


Als ik gekookte mosseltjes over heb maak ik er een pittig soepje van

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
de overschot van de mosselen(of vers = 1kg voor 4 pers)
het kookvocht en de groenten van de gekookte mosselen (bij mij heel veel ui en groene selder, sommigen doen er andere groenten bij= kwestie van smaak.
een blik tomaten--cayennepeper--thym--oregano--twee teentjes look
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 737,77 kcal
Koolhydraten 54,00 g
Eiwitten 90,24 g
Vetten 16,49 g
Benodigdheden

Vermits wij juist mosselen gegeten hebben vries ik deze soep in voor een andere keer.

Voorbereiding

De mosselen uit de pot nemen en ontdoen van de schelpen.
Met een visspaan de groenten uit het kookvocht scheppen.
Het kookvocht zeven (bv door een keukenhanddoek omwille van het zand)

Bereidingswijze

Het kookvocht terug in de pot-- indien te weinig een visbouillonblokje oplossen in heet water en bijvoegen--
De groenten toevoegen--peper--gesnipperde look (of lookpoeder)--thym--oregano--
de tomaten in stukjes snijden (of een blik gehakte tomaten nemen)
Een kwartiertje laten koken-- mosseltjes bijvoegen--niet meer laten koken,want dan worden de mosselen taai

Serveertip

Deze soep is lekker met een stukje geroosterd brood met rouille of lookmayonaise.Je kan ook broodkorstjes mer looksmaak toevoegen aan de soep en een beetje parmezaan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

suzy2550 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten