1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Visschelpen

Visschelpen

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2005

Ingrediënten 4 personen


-500 g gekookte witte vis
-200 g champignons (fijn gesnipperd)
-sap 1 citroen
-peper, nootmuskaat
-1 th lepel paneermeel
-25 g geraspte kaas
VOOR DE BECHAMELSAUS::::::::::::::::::::::
-20 g vetstof
-15 g bloem
-100 ml melk en 100 ml visbouillon



Een heerlijk feestelijk, gegratineerd voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de vis klein
-blancheer de champignons snel in een bodempje water met citroen en laat ze uitlekken en voeg ze dan bij de vis

Bereidingswijze

-maak een bechamelsaus met de opgegeven ingredi?nten
-giet de saus over de vis en kruiden naar smaak met peper en nootmuskaat

Serveertip

-verdeel de massa over 4 individuele schelpen en bestrooi met paneermeel en geraspte kaas
-gratineer onder de hete grill



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top