1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kippensoep
  6. Kippensoep met kerrie,paprika en prei

Kippensoep met kerrie,paprika en prei

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 Grote prei in ringen
1 Grote rode paprika in stukjes
1 liter kippenbouillon
300 gr gaar kippenvlees in stukjes
40 gr bloem (of allesbinder)
40 gr boter of margarine
1/2 eetl kerriepoeder
zout en peper


Verder heb je nodig


Soeppan,warmtebron,scherp glad mes,plank,bestek en soepterrine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de prei met de kerrie en de paprika.
Bestrooi met de bloem (of allesbinder)en roer alles tot ??n geheel.
Blus met de bouillon en voeg de kip toe.
Laat 8 minuten koken. Maak op smaak af met zout en peper.

Serveertip

Serveer de soep in de terrine.
Kiptip! Gebruik een potje kip in bouillon
Wijntip: Een rode Saint-Chinian uit Languedoc-Rousillon.
Bron: www.kiprecepten.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top