1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenquiche

Boerenquiche

Door: sonja26975

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2005

Ingrediënten 5 personen


5 eieren
600 gr. prei
300 gr. cr?me fra?che
200 gr. Goudse kaas, geraspte
150 gr. mager spek, in dobbelsteentjes
1 stuk ui, gesnipperde
2 el. olijfolie
Nootmuskaat
Zout
Peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijden.

Bereidingswijze

Bak de spekjes op zacht vuur uit, tot ze het meeste vet kwijt zijn. Warm houden.

Fruit op zacht vuur de gesnipperde ui en in stukken gesneden prei in de olijfolie. Laat alles 20 minuten afgedekt stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Klop de eieren met de cr?me fra?che en breng het mengsel op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Kaas, spekjes, uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed dooreen mengen. Giet het mengsel in een ingeoliede ovenschotel en bak het 40 minuten au-bain-marie in de warme oven.

Serveertip

Lauwwarm opdienen als bijgerecht of voorgerecht, eventueel met een groene of samengestelde salade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top