1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio van eendenlever en truffel

Carpaccio van eendenlever en truffel

Door: kerstsonja

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2005

Ingrediënten 4 personen


200 gr. eendenlever
1 l. ganzenvet
1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
6 el. olijfolie, extra vergine
2 el. witte wijnazijn
1 mespunt truffelpat?
100 gr. gemengde sla
Peper
Zout


Verder heb je nodig


Een scherp, puntig mesje
chirurgenhandschoenen
wat keukenpapier
wat plasticfolie
een snijmachine
4 borden


Belangrijk:De voorbereiding moet een dag van te voren gebeuren!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder het vlies en de bloedadertjes van de eendenlever met een scherp, puntig mesje. Zorg ervoor dat u zeer hygi?nisch te werk gaat, het liefst met chirurgenhandschoenen. Smelt het ganzenvet en leg de eendenlever hier samen met de rozemarijn en knoflook in. Verwarm het geheel, maar zorg ervoor dat de temperatuur van het vet niet hoger wordt dan 80 graden Celsius. Laat de eendenlever 20 minuten konfijten.

Neem de lever vervolgens uit het vet, dep hem af met het keukenpapier en laat de lever afkoelen. Rol de eendenlever vervolgens op in het plasticfolie en laat hem een dag in de koelkast rusten.

Bereidingswijze

Maak een dressing van de olie, azijn, truffelpasta, peper en azijn. Maak de salade aan met een deel van de dressing. Snijd de eendenlever met de snijmachine in dunne plakjes en leg deze op de borden. Verdeel de salade over het midden van de borden en besprenkel de eendenlever met de rest van de dressing. Serveer de eendenlevercarpaccio op kamertemperatuur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top