1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: harmkuh

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2005

Ingrediënten 4 personen


800 gram runderriblappen (runderlap kan ook, maar is wat taaier), 200 gram gerookt spek in blokjes, 300 gram sjalotjes, 2 tenen knoflook, 400 gram winterpeen in plakjes, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm, 2 dl heet water, 2 dl rode wijn, 100 gram champignons, 1 bosje verse peterselie, zout, peper, boter, olie.


Verder heb je nodig


Braad- of stoofpan, steelpan en koekenpan


Een heerlijk winters stoofpotje! Het hele huis gaat er ook zo lekker van ruiken...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de riblappen op kamertemperatuur komen en snijd het in dobbelstenen van ongeveer 2 cm. Bestrooi ze met peper.
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Hak de knoflooktenen fijn.

Bereidingswijze

Bak in de braadpan de spekblokjes ongeveer 5 minuten in de boter. Voeg de sjalotten en knoflook toe en laat nog eens 5 minuten bakken. Schep de sjalotjes, spek en knoflook met een schuimspaan uit de pan en bewaar. Voeg aan het braadvet nog wat boter en 2 eetlepels olie toe. Braad hierin de stukjes riblap al roerend snel bruin. Bestrooi ze met bloem, voeg de tomatenpuree toe en laat 2 minuten doorbakken. Voeg heet water toe en roer het geheel goed. Voeg de wortelplakjes, tijm en spek-sjalotjes-knoflookmengsel toe.
Warm de wijn in een steelpan op en voeg al roerend toe. Laat het geheel minimaal 2,5 uur heel zacht op een sudderplaatje pruttelen. Af en toe roeren.

Kwartier voor serveren: Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak ze in een koekenpan in boter met een beetje zout en peper snel bruin. Roer ze door de boeuf en laat het geheel nog een kwartiertje doorwarmen. Breng de boeuf op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn en strooi het over de schotel.

Serveertip

Lekker met kruimige aardappels en een glas rode wijn!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmkuh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top