Roast spicy squash (heerlijk pompoen recept van jamie)

  • Engels,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2005

Dit is een recept van een Kerst DVD van Jamie Oliver, (DVD gekocht toen ik bij mijn vriendin in Engeland was). Het is Butternut squash (fles pompoen ). Het recept is verrassend eenvoudig en VERRASSEND LEKKER! Toen wij de dvd bekeken en het Jamie dus zagen maken dachten we allebei; `dat moeten we proberen` en dat deden wij! Het is zo makkelijk klaar te maken en het smaakt zooooo lekker, de vrij zoete pompoen met de pittige kruiden HEERLIJK!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1-2 grote butternut squash,(fles pompoen) gehalveerd en zaden verwijderd.
1 of 2 kleine gedroogde rode pepers (wij hebben een grote verse peper gebruikt).
1 el korianderzaadjes.
1 klein stokje kaneel.
Zeezout en vers gemalen zwarte peper.
1/4 van een kleine nootmuskaat.
Olijfolie (eerste persing).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven. Vijzel. Ovenschaal.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200º C.
Was de flespompoen. (volgens Jamie hoef je de schil niet te verwijderen en mijn vriendin en ik hebben de schil van 1 pompoen verwijderd en in repen gesneden en 1 pompoen de schil niet verwijderd en in blokjes gesneden. Beiden waren lekker maar ik prefereer toch de geschilde).
Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaden.
Snij dan lange repen of blokjes.
Maak de rode pepers, stokje kaneel en korianderzaadjes fijn in een vijzel (heb je die niet doe alles in een plastic zak, en sla er met een deegroller flink op los!).
Voeg zout en de versgemalen zwarte peper toe aan de mix.
Rasp over deze mix de nootmuskaat

Bereidingswijze

Doe de pompoen in een ovenschaal.(heb je veel pompoen gebruik dan je bakblik) Giet er wat olijfolie over en besprenkel het met de gemixte kruiden.
Bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten of totdat ze zacht zijn. (hangt van de pompoen en de oven af, bij ons was de pompoen al gaar na ongeveer 25 minuten).

Bron

Kerst DVD Jamie Oliver ( zover ik weet niet in Nederland verkrijgbaar)

Serveertip

Ik ga dit beslist meer maken, flespompoen verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse winkels, op de markt en ik zag ze ook bij Ah.
Aantekening ik heb dit vandaag weer gemaakt. Ik had een hele grote flespompoen gekocht en dit keer dus een groot bakblik gebruikt. Het duurde ook beslist langer voordat de groente geroosterd en gaar was. De smaak? Nog steeds heerlijk en het was lekker pittig en je kunt het zelf natuurlijk nog pittiger maken, hangt van je smaak af! En deze keer de pompoen toch maar geschild!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Vinnievg avatar
Vinnievg 30-08-2012

Heerlijk die flespompoenen, ontdekt in Zuid Afrika en dit recept is ook erg lekker. Tip: als je eerst de pompoen helemaal in de oven legt wordt hij zachter en is hij makkelijker te schillen (werkt zelfs nog beter met schillen van een gewone pompoen)

Marlayne85 avatar
Marlayne85 06-10-2010

Lekker!!!!!

mieke_tl avatar
mieke_tl 31-10-2008

....nog even een aanvulling; in het recept hieronder wordt de pompoen ook niet geschild, en lepel je ``m uit als je het gerecht eet. Zelf vind ik de schil trouwens geen probleem, die wordt altijd behoorlijk zacht, daarbij vind ik het schillen een nogal vervelend klusje! Groetjes!

mieke_tl avatar
mieke_tl 31-10-2008

Hallo Louise, afgelopen woensdag heb ik heerlijke roasted spicy squash gegeten! Dankjewel voor dit recept. Heb ooit een recept van Jaimy O. gemaakt dat hier een beetje op lijkt; kleine flespompoentjes uithollen, insmeren met hetzelfde kruidenmengsel als in jouw recept en olijfolie, vullen met in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, kapje er weer op en garen in de oven (de tijd is, net als je zegt, afhankelijk van de grootte van de pompoentjes). Serveren met rucola (beetje olijfolie erover) en geitenkaas, al heb ik de geitenkaas toen geloof ik al meteen in de pompoentjes gedaan toen ze de oven nog in gingen. Erg leuk voor- of vegetarisch hoofdgeechtje! Groetjes, Mieke

erhart avatar
erhart 05-05-2006

Top recept, lekker, maar pas op, dat je niet in je vingers bijt. Grt MArio

alidada avatar
alidada 21-11-2005

Berichtje van mezelf. Heb dit vandaag weer gemaakt. Ik had een hele grote flespompoen gekocht en dit keer dus op een groot bakblik gedaan. Het duurde ook beslist langer voordat de groente geroosterd en gaar was. De smaak? Nog steeds heerlijk en het was lekker pittig en je kan het zelf natuurlijk nog pittiger maken, hangt van je smaak af!

kaatje_kriebel avatar
kaatje_kriebel 11-11-2005

Lijkt me geloof ik wel lekker. Heb toevallig gisteren voor het eerst pompoen gegeten en vond het erg lekker. Ze hadden er een smeerseltje voor op brood van gemaakt. De flespompoenen kun je in deze tijd van het jaar te kust en te keur kopen op de markt in Rotterdam. Groetjes, Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten