Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep volgens Hendrik de IV

Kippensoep volgens Hendrik de IV

Door: brando70

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kip * 100 gram mager spek * kippenhart * kippenlever * 100 gram broodkruim * dragon * peterselie * nootmuskaat * peper * zout * 2 eieren * 600 gram runderlende * 250 gram rookspek * 1 teentje knoflook * 1 laurierblad * halve groene kool * 2 preien * 1 ui * 4 wortels.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een farce van het kleingesneden magere spek, de fijngesneden kippenorganen, het broodkruim, een theelepel dragon en peterselie, wat nootmuskaat, zout, peper en de beide eieren. Vul daarmee de kip, die u vervolgens dichtbindt en in 5 liter water opzet met de runderlende en het rookspek. Laat het geheel drie kwartier zacht trekken en voeg dan het laurierblad, de peperkorrel en de overige, kleingesneden, ingredienten toe. Laat de soep nog 3 uur zacht koken. Neem dan de kip uit de soep, verwijder het touwtje, verdeel de kip in stukken en snijd het vulsel in plakken. Leg de kip op een schaal, schik de kool, het rookspek en het kleingesneden vlees er omheen en serveer de soep er afzonderlijk bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top