1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkool met tomaat en pijnboompitten

Boerenkool met tomaat en pijnboompitten

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 teen knoflook, geplet***scheutje olijfolie*** 800 gram boerenkool, gesneden***2 gepelde tomaten uit blik, in kleine stukjes***beetje oregano***50 gram pijnboompitten***zout.


Verder heb je nodig


Flinke wokpan.


Boerenkool puur als groente, weer eens wat anders dan stamppotboerenkool

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de teen knoflook in een drupje olie op halfhoog vuur tot het licht kleurt. Doe er dan de boerenkool bij en roerbak dit op hoog vuur tot het wat donker gaat kleuren. Draai het vuur laag, voeg tomaat, zout en oregano toe en smoor dit op een laag vuurtje gedurende een kwartier. Schep regelmatig om.
Rooster de pijnboompitten in een droog koekenpannetje goudbruin. Blijf er wel bijstaan want ze kunnen zo van de ene op het andere moment verbranden.
Strooi ze over de boerenkool en serveer.

Serveertip

Ik deed er gebakken aardappels en een bal gehakt bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top