Groene lasagne met kip

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dubbele kipfilets (? 180 g)
2 eetlepels boter
zout, peper
750 g bladspinazie
400 g verse roomkaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
nootmuskaat
boter voor de ovenschaal
250 g groene lasagnebladen
Voor de saus:

2 eetlepels boter
2 ? 3 eetlepels tarwebloem
0,5 l melk
zout, peper
nootmuskaat
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels tomatenpuree
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees in de boter rondom ? 10 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper, uit de pan halen, laten afkoelen en in reepjes snijden. De spinazie uitzoeken, daarbij de dikke steeltjes afknippen. Wassen en met het aanhangende water in een pan doen. Op een hoog vuur laten slinken en laten uitlekken. Goed uitdrukken, hakken en in een schaal doen.
De verse kaas roeren met 50 g Parmezaanse kaas. De knoflook erboven uitpersen en op smaak brengen met zout, peper en de nootmuskaat. Het vlees en de spinazie toevoegen en alles goed mengen. De oven voorverwarmen op 200?C.
De saus bereiden door de boter in een pan te laten smelten. De bloem toevoegen en onder voortdurend roeren met een garde gaar laten worden. Vervolgens de melk langzaam toevoegen, aan de kook brengen en alles 10 minuten zachtjes laten koken. Hierbij steeds even met de garde doorroeren. Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Vervolgens de tomatenpuree erdoor mengen.
Een vuurvaste schaal invetten. Een beetje saus in de schaal doen.
De lasagne en het spinaziemengsel in lagen in de schaal leggen. Elke laag bedekken met een beetje saus. De rest van de Parmezaanse kaas erover strooien.
In de hete oven (gas 3-4, hetelucht 180?C) 40 ? 45 minuten bakken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten