Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pangafilet in romige tomatensaus

Pangafilet in romige tomatensaus

Door: eschutten

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2005

Ingrediënten 4 personen


Pangafilet (Kabeljauw, Tilapi mag ook)
pakje roomkaas (ca 200 gr)
250 gram champignons
2 middelgtrote uien
1 blik gepelde tomaten
2 of 3 tenen knoflook
1 dl room
Pasta naar keuze
olijfolie
zout
peper
oregano



Lekkere lichte vis in een heerlijke romige saus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de champignons in dunne plakjes
Snijd de uien in dunne ringen
Pureer de tomaten uit blik en voeg hier een theelepel oregano aan toe
Spoel de vis af onder koud stromend water en dep deze droog met keukenpapier.
Smeer de vis in met olijfolie, zout en peper
Verwarm de oven tot 210 graden

Bereidingswijze

Leg de vis in een voldoende grote Ovenschaal.
Plet 2 of 3 tenen knoflook over de vis.
olijfolie in de koekepan en de ui fruiten. 1 minuut de champignons meebakken.
Voeg de tomatensaus, de roomkaas en de room toe.
Roer tot een egale saus is ontstaan.
Schenk het geheel over de vis zodat alle vis bedekt is.
Zet 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens voorschrift.

Serveertip

Serveer de pasta in vooraf opgewarmde schaal.
Serveer met een lekkere frisse groene sla en/of beetgare brocolli.
Verse basillicum over de ovenschotel vlak voor het serveren is erg lekker



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eschutten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top