1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Zwitserse zuurkoolschotel

Zwitserse zuurkoolschotel

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2005

Ingrediënten 4 personen


500 g zuurkool
2 el boter
1 ui fijngehakt
1 runderbouillonblokje
2 dl water
200 g casselerrib in blokjes
12 cocktailworstjes
1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotels
(versgeraspte)nootmuskaat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden
Spoel de zuurkool onder stromend water, druk het vocht er goed uit
Fruit de ui in de hete boter glazig, voeg de zuurkool toe en stoof
5 min. mee
Verkruimel het bouillonblokje boven de zuurkool, doe het water in de pan en laat op halfhoog vuur de zuurkool in 10 min. gaarkoken
Meng de blokjes casselerrib door de zuurkool, schep het in een ovenschaal en leg de cocktailworstjes er bovenop
Bereid 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels zoals aangegeven en roer er de nootmuskaat door
Verdeel de puree over de zuurkool en strijk hem glad met een vochtige lepel. Maak met de lepel een schulppatroon
Zet de schotel in de oven tot de bovenkant goudbruin is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top