1. Home
  2. Recepten
  3. Cheese Scones

Cheese Scones

Door: 01081979

  •  , Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2005

Ingrediënten


250 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels zout
1 afgestreken theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
2 afgestreken theelepels cream of tartar (krimmetart)
1 afgestreken theelepel mosterdpoeder
75-100 g geraspte kaas

1? dl melk
1 ei



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout, de bicarbonaat en de cream of tartar in een kom. Wrijf de boter er door en voeg er de helft van de kaas en het mosterdpoeder bij.

Klop het ei los in de melk en meng dit door het bloem/boter-mengsel tot een glad geheel verkregen is. Doe dit mengsel op een met bloem bestoven marmeren plaat of aanrecht en rol het tot een lap van ? 1,75 cm dikte uit. Bestrijk de lap met wat melk en strooi er de rest van de kaas over.

Snijd er cirkeltjes of driehoekjes uit van 5 cm doorsnede en bak ze 7-15 minuten in een voorverwarmde hete oven (210?).

Serveer met boter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 01081979
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top