Kaiserschmarren

  • Oostenrijks, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-2005
  • Kaiserschmarren

    Kaiserschmarren

    Kaiserschmarren

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 ml melk, 40 gram suiker, 6 ei-dooiers, 6 ei-wit, 250 gram bloem, zout en boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan met anti-aanbak laag, houten spatel, mixer.

Voorbereiding

De 6 eieren scheiden in eidooiers en ei-wit.
Ei-wit stijf kloppen met mixer.

Bereidingswijze

Melk, meel en zout mengen met mixer.
Ei-dooiers en suiker toevoegen en mixen.
Het stijf geklopte ei-wit toevoegen en mengen.
Koekenpan verwarmen, klein klontje boter in de pan smelten en dan de mix toevoegen tot maximaal 2 cm dik.
Beide kanten goudgeel bakken. (keren als de bovenkant nog een beetje vloeibaar is en niet doorbakken!)
Als beide kanten goudgeel zijn de koek in stukjes verdelen. Klaar!

Serveertip

Serveren met poedersuiker en frambozenjam.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

eugenie11 avatar
eugenie11 17-02-2014

Kaiserschmarren eten we altijd in oostenrijk met warme kersen.hmmm

eugenie11 avatar
eugenie11 17-02-2014

dat is lekker.Kaiserschmarren eten we altijd in oostenrijk

zomernacht avatar
zomernacht 17-02-2014

ziet er lekker uit , bedankt voor het recept. Edith.

troelleke avatar
troelleke 08-11-2005

Ik laat je WEL even weten dat ik je recept heb meegenomen. Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten