Babi Ketjap
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-11-2005
Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.
Ingrediënten 4 personen
* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 372,17 kcal |
Koolhydraten | 19,10 g |
Eiwitten | 30,20 g |
Vetten | 19,06 g |
Benodigdheden
Grote kom, wadjan of grote vleespan.Bereidingswijze
Verwarm de rest van de olie. Schep het vlees uit de marinade. Laat die uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur. Voeg daarbij af en toe wat van de marinade om te voorkomen dat de snippers prei en ui te donker worden.
Roer de sambal, vetsin en suiker door het vlees. Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 20 minuten sudderen. Naar smaak eventueel nog extra sambal, suiker en zout toevoegen. Het geheel een beetje binden zodat de saus wat aandikt.
Bron
Internet
Serveertip
Lekker met rijst of mie en atjar. Wat ook heel erg lekker erbij is is de andijvie met tauge (zie hiervoor het recept).
Laatste reacties
Wat een heerlijk recept. Kan inderdaad niet mislukken. Als ik het gemaakt hebt wil iedereen altijd het recept. Gr Ans
Persoonlijke pagina van Boukeg Boukeg 20-10-2015 Voor het geval iemand anders er nog iets aan heeft, dit is wat nog onder voorbereiding stond eerder: Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.
Persoonlijke pagina van Boukeg Boukeg 20-10-2015 Voor het geval iemand anders er nog iets aan heeft, dit is wat nog onder voorbereiding stond eerder: Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.
Go Tan??? Nee, dat zijn echt Indische recepten ja met die rommel.. en hou s op over die onzin van ve-tsin. Allang achterhaald dat dat de grootst mogelijke onzin is, massa-hysterie.
Zal vast lekker zijn maar ik heb het wel een beetje anders geleerd te maken vanuit mijn Indische familierecepten die door overlevering zijn.Heb je interesse in mijn recept: het staat in het kookboek "De geur van witte rijst" uitgegeven door Go-Tan. Vetsin zou ik niet gebruiken; is alleen een smaakversterker en nog gevaarlijk ook. ben je er overgevoelig voor kan het een hartstilstand veroorzaken.
Wil je dit recept helemaal top krijgen. Snij dan grof een ui, een kleine paprika en een stuk prei en wok die apart. Zodra de saus klaar is voeg dan dit element toe.
Waarom past Helenschilt het recept niet even aan? Boukeg 20-10-2015 Voor het geval iemand anders er nog iets aan heeft, dit is wat nog onder voorbereiding stond eerder: Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.
@vke1980 zie hieronder de reactie van Boukeg datum 20-10-2015. Lieve groet Cecile
Mis het begin van de marinade bereiding....
Wat een super heerlijk gerecht. Dit komt bij ons vaker op tafel. Dank je wel.