Babi Ketjap

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2005
  • Babi Ketjap

    Babi Ketjap

    Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kom, wadjan of grote vleespan.

Bereidingswijze

Verwarm de rest van de olie. Schep het vlees uit de marinade. Laat die uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur. Voeg daarbij af en toe wat van de marinade om te voorkomen dat de snippers prei en ui te donker worden.
Roer de sambal, vetsin en suiker door het vlees. Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 20 minuten sudderen. Naar smaak eventueel nog extra sambal, suiker en zout toevoegen. Het geheel een beetje binden zodat de saus wat aandikt.

Bron

Internet

Serveertip

Lekker met rijst of mie en atjar. Wat ook heel erg lekker erbij is is de andijvie met tauge (zie hiervoor het recept).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

receptenmap avatar
receptenmap 18-07-2021

Wat een heerlijk recept. Kan inderdaad niet mislukken. Als ik het gemaakt hebt wil iedereen altijd het recept. Gr Ans

helenac avatar
helenac 07-06-2018

Persoonlijke pagina van Boukeg Boukeg 20-10-2015 Voor het geval iemand anders er nog iets aan heeft, dit is wat nog onder voorbereiding stond eerder: Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.

helenac avatar
helenac 07-06-2018

Persoonlijke pagina van Boukeg Boukeg 20-10-2015 Voor het geval iemand anders er nog iets aan heeft, dit is wat nog onder voorbereiding stond eerder: Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.

Delarosa avatar
Delarosa 13-01-2018

Go Tan??? Nee, dat zijn echt Indische recepten ja met die rommel.. en hou s op over die onzin van ve-tsin. Allang achterhaald dat dat de grootst mogelijke onzin is, massa-hysterie.

Tweeling55 avatar
Tweeling55 13-01-2018

Zal vast lekker zijn maar ik heb het wel een beetje anders geleerd te maken vanuit mijn Indische familierecepten die door overlevering zijn.Heb je interesse in mijn recept: het staat in het kookboek "De geur van witte rijst" uitgegeven door Go-Tan. Vetsin zou ik niet gebruiken; is alleen een smaakversterker en nog gevaarlijk ook. ben je er overgevoelig voor kan het een hartstilstand veroorzaken.

nicelifebert avatar
nicelifebert 19-12-2017

Wil je dit recept helemaal top krijgen. Snij dan grof een ui, een kleine paprika en een stuk prei en wok die apart. Zodra de saus klaar is voeg dan dit element toe.

mowi avatar
mowi 30-10-2016

Waarom past Helenschilt het recept niet even aan? Boukeg 20-10-2015 Voor het geval iemand anders er nog iets aan heeft, dit is wat nog onder voorbereiding stond eerder: Doe in een grote kom de ketjap, prei, ui, knoflook, djahe, ketoembar, djinten, azijn en 2 eetlepels olie en maak er een papje van. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het vlees in de marinade. Even goed doorroeren en in laten trekken, afgedekt op een koele plaats. Het lekkerste is natuurlijk om het een paar uur te laten marineren, maar als je geen tijd hebt dan lukt het met een half uurtje ook wel.

Cecileg avatar
Cecileg 20-05-2016

@vke1980 zie hieronder de reactie van Boukeg datum 20-10-2015. Lieve groet Cecile

vke1980 avatar
vke1980 20-05-2016

Mis het begin van de marinade bereiding....

Mar06 avatar
Mar06 28-02-2016

Wat een super heerlijk gerecht. Dit komt bij ons vaker op tafel. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten