Gevarieerde vleesfondue

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g kipfilet

250 g biefstuk

250 g kalfsoester

250 g champignons

250 g prei

100 g taug?

1 l vleesbouillon (van tabletten)

circa 2 theel. Japanse sojasaus of ketjap manis
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en de biefstuk en kalfsoester in dobbelstenen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen van 1 cm breed. Leg het gesneden vlees en de groenten in aparte kommen of leg alles naast elkaar op een grote schaal.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Roer de sojasaus erdoor. Het vlees wordt aan fonduevorken geprikt en in de bouillon gedoopt. Kippenvlees moet door en door worden gaargekookt. Doop de blokjes biefstuk kort in de bouillon. De gaartijd van de kalfsoester is ongeveer 2-3 minuten. Gebruik eventueel (bij de Chinese winkel verkrijgbare) kleine metalen \\\'schepnetjes\\\' om de stukjes groenten en taug? heel kort in de bouillon te laten zakken. Schep na afloop van de maaltijd de sterke bouillon in kommen en drink hem op. Verdun de nogal zoute bouillon eventueel met wat water.

Serveertip

- Klop na afloop van de maaltijd 2-3 eieren door de bouillon of een scheutje port of madera!
- In reepjes gesneden kalfsschnitzel is in plaats van kalfsoester ook heel lekker.

- Vervang de kipfilet door opgerolde plakjes rosbief (vleeswarenafdeling).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja26975 avatar
sonja26975

Doorsturen

Home Recepten