1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gevarieerde vleesfondue

Gevarieerde vleesfondue

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2005

Ingrediënten 4 personen


250 g kipfilet
250 g biefstuk
250 g kalfsoester
250 g champignons
250 g prei
100 g taug?
1 l vleesbouillon (van tabletten)
circa 2 theel. Japanse sojasaus of ketjap manis



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en de biefstuk en kalfsoester in dobbelstenen. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de schoongemaakte prei in ringen van 1 cm breed. Leg het gesneden vlees en de groenten in aparte kommen of leg alles naast elkaar op een grote schaal.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Roer de sojasaus erdoor. Het vlees wordt aan fonduevorken geprikt en in de bouillon gedoopt. Kippenvlees moet door en door worden gaargekookt. Doop de blokjes biefstuk kort in de bouillon. De gaartijd van de kalfsoester is ongeveer 2-3 minuten. Gebruik eventueel (bij de Chinese winkel verkrijgbare) kleine metalen \'schepnetjes\' om de stukjes groenten en taug? heel kort in de bouillon te laten zakken. Schep na afloop van de maaltijd de sterke bouillon in kommen en drink hem op. Verdun de nogal zoute bouillon eventueel met wat water.

Serveertip

- Klop na afloop van de maaltijd 2-3 eieren door de bouillon of een scheutje port of madera! - In reepjes gesneden kalfsschnitzel is in plaats van kalfsoester ook heel lekker.
- Vervang de kipfilet door opgerolde plakjes rosbief (vleeswarenafdeling).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top