surinaamse pom

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2005

Image

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 609,77 kcal
Koolhydraten 17,43 g
Eiwitten 52,99 g
Vetten 35,41 g

Voorbereiding

  • De pomtajer van te voren ontdooien

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en wrijf ze in met een mengsel van
    zout, peper en nootmuskaat.
  • Als u zoutvlees wilt toevoegen, dit van te voren koken om deels te ontzouten.
  • De olie en 50 g van de boter verhitten en de kip hierin snel bruin braden (ze hoeft niet helemaal gaar te zijn).
  • Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en voeg ze samen met eventueel het zoutvlees, water, de bouillonblokjes en de fijngehakte peterselie en selderij aan de kip toe.
  • laat het geheel 5 a 10 min. sudderen.
  • Breng de pomtajer op smaak met het sap van de sinaasappel en de citroen, de suiker en een deel van de jus van de kip.
  • Om de tajer smeu?g
    te maken de piccalilly toevoegen.
  • Schep een laag van het tajermengsel in een ovenschaal en verdeel er de stukjes kip over.
  • Bedek de kip met de rest van de tajer en giet de rest van de jus eroverheen.
  • leg een paar klontjes boter op de pom voor een mooie bruine korst.
  • laat de pom in de oven in ca 75 minuten gaar worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten