Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-11-2005
  • Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

    Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

    Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rijpe avocado, in blokjes
1 ontvelde tomaat, in blokjes
1 el limoen- of citroensap
2 el zure room
2 el olijfolie
2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
2 tl mierikswortel
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 177,65 kcal
Koolhydraten 2,24 g
Eiwitten 6,36 g
Vetten 15,37 g
Benodigdheden
Staafmixer
4 glazen (wijn- of cocktail, zonder steel)

Voorbereiding

Niet te lang van tevoren, de avocado verkleurt snel, ook met citrussap.

Bereidingswijze

Schep de avocado om met de limoen- of citroensap. Doe de helft in een mengbeker met 1 el zure room, de helft van de chilipeper en 1 tl mierikswortel. Doe de andere helft in een kom met de tomaatblokjes, 1 el zure room, de rest van de chilipeper, mierikswortel en de garnalen en schep alles goed door.Verdeel de mousse over de glaasjes en schep daarop het garnalenmengsel.

Serveertip

Rooster wat sneetjes brood (panini, kaiserbroodjes of anders) en besprenkel met olijfolie. Serveer hier een droge, frisse, fruitige witte wijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Boom88 avatar
Boom88 23-08-2016

Ik ben normaal geen fan van avocado maar de mix van dit gerecht was goed, niets overheersend. Erg lekker

tientje51 avatar
tientje51 24-11-2005

Ik neem dit recept mee,omdat ik weet dat de combinatie heerlijk is. In het recept wat ik laatst maakte,deed je de garnalen in een halve rijpe avocado,en de saus goot je er op het laatst over!! was lekker en ook erg makkelijk bedankt doeidoei Tiny

sophie1215 avatar
sophie1215 04-11-2005

Dus toch wel lekker met avocado! Alleen lastig dat dit gerecht niet lang van te voren kan worden gemaakt ivm verkleuring, maar ja.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten