1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Garnalen
  6. Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Door: matisse

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 rijpe avocado, in blokjes
1 ontvelde tomaat, in blokjes
1 el limoen- of citroensap
2 el zure room
2 el olijfolie
2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
2 tl mierikswortel
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)


Verder heb je nodig


Staafmixer

4 glazen (wijn- of cocktail, zonder steel)

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse
Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niet te lang van tevoren, de avocado verkleurt snel, ook met citrussap.

Bereidingswijze

Schep de avocado om met de limoen- of citroensap. Doe de helft in een mengbeker met 1 el zure room, de helft van de chilipeper en 1 tl mierikswortel. Doe de andere helft in een kom met de tomaatblokjes, 1 el zure room, de rest van de chilipeper, mierikswortel en de garnalen en schep alles goed door.Verdeel de mousse over de glaasjes en schep daarop het garnalenmengsel.

Serveertip

Rooster wat sneetjes brood (panini, kaiserbroodjes of anders) en besprenkel met olijfolie. Serveer hier een droge, frisse, fruitige witte wijn bij.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top