zoete aardappelsoep

  • Internationaal, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2005

Een heerlijke bijzondere soep!! Past zo in een sterrenrestaurant vind ik (heb het een keer leren maken op een kookcursus)!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 750 gram zoete aardappelen

* twee teentjes knoflook

* 1 rode peper
* twee theelepels 5 chinese kruidenpoeder (makkelijk te verkrijgen bij toko)

* 1,5 liter kippenbouillon

* minstens halve liter slagroom (of slankroom)

* 50 gram geraspte gember


Voor garnering:
100 gram serranoham
bakje paddestoelen (bijv. shi take)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een staafmixer

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Fruit nu kort de aardappelen, de knoflook, de peper (in kleine stukjes), de gember, en de 5 chinese kruidenpoeder. Doe nu de kippenbouillon erbij en kook net zo lang totdat de aardappelen zacht zijn.


Als dit zo is, pureer dan het geheel tot een gladde massa. Voeg daarna de slagroom toe.

Garneer met stukjes gebakken serranoham en gebakken paddestoelen. En wat groens erover staat leuk.

Eet smakelijk!! Het is heerlijk. Proef ook even, en voeg naar jou idee misschien wat meer van het een of van het ander toe. Koken is immers niet blindelings het receptuur volgen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten