zoete aardappelsoep
- Internationaal, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-11-2005
Een heerlijke bijzondere soep!! Past zo in een sterrenrestaurant vind ik (heb het een keer leren maken op een kookcursus)!
Ingrediënten 6 personen
* 750 gram zoete aardappelen* twee teentjes knoflook
* 1 rode peper
* twee theelepels 5 chinese kruidenpoeder (makkelijk te verkrijgen bij toko)
* 1,5 liter kippenbouillon
* minstens halve liter slagroom (of slankroom)
* 50 gram geraspte gember
Voor garnering:
100 gram serranoham
bakje paddestoelen (bijv. shi take)
Benodigdheden
Een staafmixerBereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Fruit nu kort de aardappelen, de knoflook, de peper (in kleine stukjes), de gember, en de 5 chinese kruidenpoeder. Doe nu de kippenbouillon erbij en kook net zo lang totdat de aardappelen zacht zijn.
Als dit zo is, pureer dan het geheel tot een gladde massa. Voeg daarna de slagroom toe.
Garneer met stukjes gebakken serranoham en gebakken paddestoelen. En wat groens erover staat leuk.
Eet smakelijk!! Het is heerlijk. Proef ook even, en voeg naar jou idee misschien wat meer van het een of van het ander toe. Koken is immers niet blindelings het receptuur volgen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties