Vleessamosas zelf maken

  • Indiaas, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2005
  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

  • Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

    Vleessamosas zelf maken

Deze samosas zijn altijd een groot succes bij een feestje of als hapje tijdens reizen.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
VOOR VULLING:
2 e olie
2 uien, fijn
225 g lam of rundergehakt
4 teentjes knoflook, fijn
3 cm. gemberwortel, fijn
1/2 t kurkuma/ geelwortel
2 t koriander
1+1/2 t komijn
1/2-1 t chilipoeder (afhankelijk van eigen smaak)
1/2 t zout
125 ml water
125 g doperwten
2 e gedroogde kokos
1 t garam masala of kerriepoeder
1 verse groene chilipeper, fijn
2 e korianderblaadjes, fijn (kan ook peterselie gebruiken)
1 e citroensap

VOOR DEEG:
300 g bloem
75 g zachte boter
1/2 t zout
100 ml water (kan meer of minder zijn)
frituurvet voor wok of frituur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR VULLING:
1. Fruit uien lichtbruin en bak de knoflook, groene peper en gember even mee.
2. Voeg nu gehakt toe en roerbak met masala en geelwortel tot vocht verdampt is.
3. Het water en doperwten toevoegen en het mengsel voor 25 min. zachtjes laten koken. Als er nog vocht in de pan zit moet dit inkoken totdat het helemaal droog is.
4. Nu kokos en zout erdoor roeren.
5. Van vuur citroensap toevoegen en goed doorroeren.
6. Nu de vulling helemaal laten afkoelen alvorens gebruik.

VOOR DEEG:
1. Zeef zout en bloem samen op een werktafel en meng klontjes boter erdoor.
2. Water toevoegen en de deeg kneden totdat het zacht en elastisch aanvoelen.
3. Van de deeg 9 balletjes draaien en dan elk balletje platslaan met de platte hand.
4. Elk schijfje tot een rondje van 10 cm doorsnee uitrollen en door midden snijden. Elke halve cirkel als een envelopje gebruiken.
5. Het rechte eind bevochtigen met een beetje warm water.
6. De halve cirkel dubbelklappen tot een hoorntje.
7. De rechte einde stevig op elkaar drukken. Er mogen geen openingen ontstaan.
8. De hoorntjes vullen met het gehaktmengsel. Aan de top van de kegel een ragje van 1/2 cm overlaten.
9. De randen aan de top bevochtigen en stevig op horentje aan elkaar drukken.
10. De samosa s op laag vuur frituren (160 - 180*C) tot ze goudbruin zijn en erna op keukenpapier laten uitlekken.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Serveer koud.

Op de vulling foto heb ik ingemaakte rode peper gebruik.

Laatste reacties

suylke avatar
suylke 01-12-2012

Ga ze zeker maken,ze zien er geweldig uit!! Dankjewel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten