Krabbetjes met zuurkool

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2005
  • Krabbetjes met zuurkool

    Krabbetjes met zuurkool

    Krabbetjes met zuurkool

lekker voor op een koude dag

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg krabbetjes in stukken
2 e olie
2 uien, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 appels in plakjes
750 g zuurkool naturel
2 e parelgort of rijst
1 gescheurd laurierblad
1 t kummelzaadjes
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak krabbetjes in olie bruin en haal uit pan en strooi er zout en peper over.
2. Voeg nu de ui, knoflook en appel toe aan braadvet en laat even bruin bakken.
3. Fruit nu mee de goed losgemaakte zuurkool, de gort, laurierblad en de kummel.
4. Leg krabbetjes boven op de zuurkool mengsel en voeg er 125 ml hete water toe.
5. Laat gerecht met deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar worden.
6. Maak verder op smaak met zout en peper, indien nodig.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen. (ik doe ook welles aardappelen al van begin van gaartijd erbij en eet het dan verder met droogkokende rijst)

Laatste reacties

rijtp avatar
rijtp 09-09-2008

Deonart, het is mede jouw schuld dat ik van de dokter moet afvallen! Bedankt :-) Pieter

orphan avatar
orphan 09-09-2008

lekkkeerrr!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten