1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Meringuenestjes met rode bessen

Meringuenestjes met rode bessen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-11-2005

Ingrediënten


85 g eiwit
12 g canderelpoeder
8 g maizena
240 ml magere melk
16 g vanillepuddingpoeder
4 g canderelpoeder
300 g rode vruchten (diepvries of vers)



Nagerecht zonder suiker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eiwitten stijf en doe er beetje bij beetje 12 g canderelpoeder bij. Meng de maizena onder de laatste schep canderel en klop dit door het mengsel. Teken op een groot vel bakpapier acht cirkels van tien centimeter en leg dit op een bakblik.

Bereidingswijze

Verdeel met behulp van een spuitzak het stijfgeklopte eiwit over de cirkels in de vorm van nestjes. Plaats dit gedurende een uur in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius, en laat de nestjes vervolgens op het bakblik afkoelen.

Breng de magere melk aan de kook en voeg al roerend het vanillepuddingpoeder en 4 g canderelpoeder toe. Laat de vanillepudding afkoelen. Laat de rode vruchten ontdooien, of maak ze schoon indien ze vers zijn.

Plaats op ieder bord een meringuenestje en vul op met vanillepudding en rode bessen. Giet als versiering een beetje sap van de vruchten rond het nestje, en leg wat vruchten rond het nestje. Versier eventueel met enkele blaadjes munt.

Serveertip

Tips:
Er kunnen eventueel andere fruitsoorten gekozen worden zoals kiwi, ananas, mango,
In plaats van vanillepudding kan er ook light slagroom als vulling gebruikt worden.
De aangebrachte hoeveelheid energie en vetten liggen dan wel een heel stuk hoger.
De meringue wordt bij bewaring snel taai.
Door ze een 5-tal minuten in een hetelucht oven te plaatsen,150 graden C worden ze terug krokant.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top