Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gele rijst

Gele rijst

Door: luckyjo

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2005

Ingrediënten 4 personen


1 ui - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels olijfolie - 1 theelepel zout - 1 theelepel kurkuma - 400 gram rijst - 1 bosje lente-uitjes - 2 takjes peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een Braadpan of wok en fruit de ui en knoflook. Voeg zout en kurkuma toe. Voeg de rijst toe. Bak het al roerend ca. 2 minuten.

Voeg 6 dl water toe en breng het aan de kook. Kook de rijst afgedekt in ca. 20 minuten gaar.


Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Hak de peterselie fijn. Meng het door de rijst. Laat de rijst nog ca. 10 minuten staan en serveer het.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top