1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2005

Ingrediënten 4 personen


(4 ? 5 personen)
- 500g bereid gehakt rund/varken
- 400g gesneden preiringen
- 150 g tomatenblokjes
- 250 g champignons
-1 halve ui
- 300 g cavatappi of gnocchi
- 2 dl lichte room
- 125 g mozzarella
- 70 g tomatenconcentraat
- 12 gedroogde tomaten - 1 eetl. versnipperde verse bieslook - 1 eetl. boter
- 1 eetl. olijfolie
- 6 eetl. groene pesto (bokaal)
- 1 blokje groentebouillon
- paprikapoeder
- peper en zout


Verder heb je nodig


Preiringen, tomatenblokjes en champignons kunnen eventueel uit de diepvries even lekker en bespaart werk en afval


Een heerlijk eenpansgerecht met pasta en groenten, dat u volledig vooraf kan klaarmaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Snij de halve ui en de 12 gedroogde
tomaten fijn.
- Snij de mozzarella in fijne sneetjes. - Hak de champignons zeer fijn.
- Meng 6 eetl. pesto, 6 eetl. lichte room en de stukjes gedroogde tomaten.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een grote pot en
stoof de versnipperde ui glazig gedurende 2 ? 3 minuten. Voeg het gehakt toe en prak het fijn met een vork. Roer om tot het vlees goed gaar is.
2. Voeg de (diepgevroren) preiringen toe, de versneden champignons ,het tomatenconcentraat en een beetje water. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en
laat pruttelen op een zacht vuur gedurende +/- 15 min. .
3. Voeg de room en de (diepgevroren) tomatenblokjes toe. Goed mengen. Laat nog 2 ? 3 minuten op het vuur en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
4. Kook ondertussen de pasta in een ruime pot kokend water, met een groentebouillonblokje. Giet af en meng er een eetlepel olijfolie onder.
5. Doe in een grote ovenschotel: een laag pasta, een laag preibereiding en de helft van de pestosaus.
Voeg weer een laag pasta en een laag prei bereiding toe. Eindig met de rest van de pestosaus. Leg er de schijfjes mozzarella op, bestrooi met het versnipperde bieslook en wat paprikapoeder.
6. Schuif 10 min. in de voorverwarmde oven (200?) en even onder de grill, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.

Serveertip

Afwerking
Serveer onmiddellijk, met stokbrood.
Tip
U kan deze ovenschotel helemaal vooraf samenstellen.
Reken dan 20 ¿ 25 min. in de oven.

Bron

(Colruyt)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top