1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lachende aardbeitaartjes

Lachende aardbeitaartjes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-11-2005

Ingrediënten


Voor het deeg:75 g zachte boter 75 g suiker
1 pakje vanillesuiker 2 eieren
1 snufje zout
150 g Kristalbloem
1 afgestreken tl. bakpoeder
2 eetlepels melk

Voor het beslag en om te versieren:
750 g aarbeien
1 pakje Taartina Rood
1 flinke eetlepel suiker-
opgeklopte slagroom-
gekleurde suikertjes voor de ogen-
stukjes gekaramelliseerde hazelnoot.


Verder heb je nodig


Kleine taartvormpjes
Slagroomspuit met kleine spuitmond


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175 tot 200 graden Celsius
Heteluchtoven: 150 tot 170 graden Celsius
Gasoven: stand 3 - 4
Baktijd: 20 tot 25 minuten. Verwarm de oven voor. Roer voor het deeg de boter soepel en voeg na elkaar de suiker, vanillesuiker, eieren en zout toe. Zeef en mix de bloem met Backin en voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe. Gebruik net zoveel melk, totdat het deeg stevig is en van de lepel glijd.

Bereidingswijze

Doe het deeg in de taartvormpjes. Plaats deze op het rooster of de bakplaat in de oven en schuif de taartvorm in de voorverwarmde oven.

Haal het deeg uit de taartvormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Dep de aardbeien droog. Bestrooi ze met suiker en laat de aardbeien enige tijd staan. Giet het vocht van de aardbeien af in een maatbeker en vul dit aan met water tot u ca. 250 ml vloeistof heeft. Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de taartvormpjes.

Maak met het overgebleven sap en water, de eetlepel suiker en de inhoud van de Taartina Rood een taartgelei. Volg de bereidingswijze van de verpakking van de Taartina rood. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de aardbeien en laat het stevig worden.

Doe voor de versiering de slagroom in een slagroomspuit met een kleine spuitmond en maak de ogen, neus en mond op de taartjes. Garneer tot slot de ogen met kleine gekleurde suikertjes en eventueel met de stukjes gekaramelliseerde hazelnoot.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top