1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kersentruffels

Kersentruffels

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-11-2005

Ingrediënten


Voor 30 stuks:
Voor de vulling:
30 cocktailkersen
4 eetlepels Rum

Voor het truffelbeslag:
125 g zachte boter
125 g poedersuiker
1 pakje Vanillesuiker
1 flesje Rumaroma
1 eetlepel cacao
125 g gesmolten pure chocolade
2 eetlepels geschaafde amandelen

Voor het chocolade laagje:
200 g gesmolten witte chocolade



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Cocktailkersen met rum mengen en een nacht afgedekt laten staan.

Bereidingswijze

De boter met poedersuiker, Vanillesuiker, Rumaroma en de cacao schuimig roeren. Voeg de overige ingredienten toe en roer het geheel goed door elkaar. Zet het beslag een half uur in de koelkast.

De kersen goed droog maken. Een kers met een beetje truffelbeslag tot een bolletje maken. Dat herhaalt u steeds tot de kersen en het truffelbeslag op zijn. Vervolgens zet u de truffels een uur in de koelkast.

De bolletjes in de chocolade dompelen. Kort voor het hard worden van de chocolade met een vork een patroon maken op de truffels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top